Cum puteti creste perioada de alaptare

alaptarePerioada de alaptare este mai indelungata in cazul mamelor care dorm in acelasi pat cu copiii lor, conform unui nou studiu publicat in JAMA Pediatrics. Alti factori care pot influenta perioada de alaptare sunt varsta mamei, gradul de educatie si perioada de concediu de maternitate.

Factori care influenteaza perioada de alaptare

Studiul a fost realizat de cercetatorii de la Universitatea Maryland, Baltimore. Studiul a analizat un numar de femei pe un interval de timp din momentul sarcinii pana la un an dupa nastere.

Femeile incluse in studiu au completat un chestionar despre obiceiurile de alaptare si somn si durata acestora. Chestionarele au fost completate la un interval de 2 saptamani, 1 luna, 3, 6, 9 si 12 luni.

Obiectivul studiului a analizat legatura dintre durata alaptarii nou-nascutului si somnul in acelasi pat al mamei si copilului.

Pe langa perioada de somn in acelasi pat cu copiii, au fost luati in considerare factori precum:

•    Intoarcerea mamei la serviciu in primul an dupa nastere
•    Experienta anetrioara in alaptare
•    Daca femeia este casatorita sau nu
•    Nivelul de educatie
•    Varsta mamei

Eliminand acesti utimi factori, autorii studiului au ajuns la concluzia ca femeile care dorm in acelasi pat cu copiii lor pentru o perioada mai lunga de timp prelungesc si perioada de alaptare.

Factori care cauzeaza sindromul mortii subite a sugarului

Autorii acestui studiu au precizat si riscul pe care il implica somnul in acelasi pat cu copiii.

Dormitul in acelasi pat cu copilul creste riscul sindromului mortii subite a sugarului, conform Academiei Americane de Pediatrie.

Academia Americana recomanda preventia sindromului prin realizarea propriului loc de dormit al sugarului in proximitatea patului parintilor.

Studiul realizat de cercetatorii de la Universitatea Maryland nu au analizat daca un pat apropiat de cel al parintilor poate influenta cresterea perioadei de alaptare.

Acest fapt ar putea constitui o masura de prevenire a sindromului mortii subite a sugarului.

Sursa: www.medicalnewstoday.com

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.