Cum poti avea un copil inteligent?

copil la scoalaToti parintii iti doresc un copil istet si cu rezultate bune la invatatura, iar pentru asta incep sa ii inscrie tot mai din timp la lectii si cursuri care pot dezvolta abilitatile micutului de invatare, dezvoltare si comunicare. Specialistii vin in sprijinul parintilor cu sfaturi care tin atat de activitatile de timp liber si educatie, cat si de o alimentati corecta.

–    Parintii ar trebui sa tina cont de orarul de somn al copilului. Oamenii de stiinta spun ca un elev care nu doarme suficient, are capacitate de concentrare mai scazuta ,si implicit creierul sau functioneaza sub limitele normala.

–    Implicati-l in activitati recreativ-educationale. Prin tot felul de jocuri pe care le faceti cu copilul dvs, medicii spun ca ii cresteti coeficientul de inteligenta. Lectura, mai ales, dezvolta vocablarul acestuia.

–    Implicati-va activ in viata lui. Specialistii spun ca prietenii pot avea o mare influenta asupra copilului, asupra comportamentului si deciziilor acestuia. In acest mod, puteti fi constienti de mediul in care copilul se dezvolta.

–    Indrumati-l catre o activitate care ii dezvolta abilitatile culturale. Muzica, au dovedit oamenii de stiinta, are o mare influenta asupra dezvoltarii inteligentei.

–    Nu neglijati sportul. Indiferent de sportul pe care copilul da semne ca il prefera, incurajati-l sa-l practice. Sportul ajuta la o dezvoltare fizica sanatoasa.

–    “O minte sanatoasa intr-un corp sanatos.” Alimentatia este foarte importanta in ceea ce priveste ritmul de crestere si dezvoltare al unui copil, in special in primii ani de viata. Aveti grija, asadar, ca micutul sa fie corect hranit, cu alimente sanatoase.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.