Cum poti arata cu 10 ani mai tanar

dureri-articulatiiPersoanele care fac miscare fizica in mod regulat au un corp mai sanatos dar si mai frumos. Specialistii considera ca miscarea fizica ne ajuta sa avem o piele mai frumoasa, chiar si dupa varsta de 40 de ani. Semnele imbatranirii sunt mai vizibile la persoanele sedentare decat la cele care fac miscare sau practica un sport.

Persoanele de 65 de ani care fac miscare nu isi arata varsta

Cercetatorii de la Universitatea McMaster din Canada au analizat variatiile stratului cornos al pielii la persoane cu varsta cuprinsa intre 20 si 84 de ani.

Chiar daca rezultatele pot fi influentate de stilul de viata al fiecarei persoane, de alimentatie sau de obiceiuri precum fumatul, s-au observat efecte similare la persoanele care faceau miscare.

Astfel de persoane aveau o piele vizibil mai frumoasa si pareau mult mai tinere decat o specifica varsta lor.

Procesul de imbatranire poate fi intarziat prin exercitii fizice

Cercetatorii au precizat ca exercitiile fizice pot intarzia procesul de imbatranire. Astfel barbatii de 40 de ani care faceau miscare regulat aveau o piele asemanatoare celor cu zece ani mai tineri.

Expertii explica faptul ca, in timpul exercitiilor fizice, proteinele secretate de celulele musculare ajung in tot organismul, avand un efect anti-imbatranire asupra pielii.

Sursa: www.agerpres.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.