Cum poate creierul sa faca fata situatiilor neasteptate


Cand creierul omului primeste o informatie neasteptata elibereaza dopamina pentru a se obisnui cu schimbarea si a actualiza astfel informatia, potrivit unui studiu publicat de Nature, citat de EFE.

Studiul, realizat de Universitatea din Northwestern (SUA), arata ca atunci cand creierul nostru primeste o informatie diferita celei primite in mod obisnuit survine un fel de eroare, relateaza si Agerpres.

„Acest lucru se intampla constant in vietile noastre”, a declarat Thorsten Kahnt, profesor de neurologie la Northwestern si participant la studiu.

Un exemplu, a povestit Kahnt in acest sens, a fost cand un prieten al sau, care avea parul lung si cret, a aparut la un moment dat in fata lui, ras in cap.

„Creierul meu a procesat acest lucru ca pe o eroare. Este atunci cand cortexul orbitofrontal al creierului actualizeaza informatia, astfel stii la ce sa te astepti maine”, a spus profesorul conform surselor mentionate.

Pentru a dezvolta acest studiu, cercetatorii au prezentat diferite feluri de mancare unui grup de subiecti infometati.

Mai intai i-au obisnuit cu tipul de miros, de exemplu cel de cartof, pentru ca apoi sa schimbe mirosul acestui aliment cu un altul, de exemplu, de caramel.

Cand i-a fost prezentat unui participant la studiu un cartof cu miros de caramel, activitatea cerebrala a subiectului s-a accelerat considerabil.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.