Cum ne poate afecta trecerea la ora de vara?

ceasIn noaptea de sambata spre duminica am trecut oficial la ora de vara, cand ceasurile au fost date inainte cu o ora. Unii oameni s-au adaptat repede, altii nu, insa pe termen mediu, doctorii spun ca aceasta schimbare poate avea influente asupra fizicului si psihicului.

Medicii sunt de parere ca oamenii au nevoie de aproximativ o saptamana pentru a se adapta pentru ca trebuie sa se trezeasca cu o ora mai devreme decat s-au obisnuit.

Insa, pentru cei care sufera de anumite probleme de sanatate, schimbarea ritmului biologic ar putea aduce schimbari mai serioase.

„Cei mai multi dintre noi isi vor ajusta ceasul biologic destul de rapid. Dupa cateva zile se vor obisnui cu noul program.Totusi, pentru anumite grupuri de oameni, cei care sufera de depresie sau de probleme cardiace, unele cercetari sugereaza ca (n.r. ei) dezvolta un risc mai mare de sinucidere, respectiv, atacuri de cord”, spune Dr. Xiaoyong Yang, profesor Universitatea Yale din SUA.

In anul 2008 a fost realizat un studiu care a concluzionat ca riscul barbatilor de a se sinucide la cateva saptamani dupa trecerea la ora de vara este mai mare decat in restul anului.

In acelasi an, dar in Suedia, o un alt studiu arata numarul atacurilor de cord a crescut cu 6 sau chiar 10 procente in primele trei zile lucratoare dupa trecerea la ora de vara.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.