Cum ne hranim copiii in vacanta

alimente-sanatoase-copiiAlimentatia copiilor in vacanta necesita o atentie speciala.

Lucrurile sunt mai simple atunci cand cand cei mici inca sunt inca alaptati, dar in cazul copiilor mai mari, parinti trebuie sa aiba grija la cateva aspecte.

Cand copilul este in perioada diversificarii este bine ca mancarea sa fie luata de acasa in borcanase , spun medicii, iar apoi sa fie preparata la hotel.

Pe durata vacantei, parintii trebuie sa manifeste o atentie sporita la alimentele noi, condimente sau pericolul de contaminare.

De asemenea, in cazul in care se serveste masa la restaurant, atunci mancarurile sa fie cat mai putin procesate si ar fi bine sa se cunoasca si provenienta.

Medicii pediatrii sspun ca orarul de masa al copilului trebuie sa fie acelasi ca si acasa.

La copiii de peste un an este bine ca parintii sa aleaga meniuri pentru copii, dar pot incerca si mancarea pentru adulti cu moderatie.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.