Cum miscarea fizica ne influenteaza dieta

Cum miscarea fizica  ne influenteaza dietaUn numar mai scazut de calorii se poate obtine printr-o dieta echilibrata datorata exercitiilor fizice. Un efort mai mare al miscarii fizice poate sa influenteze consumul unei cantitati mult mai mici de calorii decat in cazul unei diete lipsite de exercitii fizice. Care este solutia unei diete cu putine calorii?

Un studiu publicat de International Journal of Obesity a demonstrat ca exercitiile fizice intense pot sa diminueze numarul de calorii pe care le luam din mesele zilnice.

Exercitii fizice care influenteaza dieta

17 barbati supraponderali au participat la 3 sesiuni de exercitii fizice intense a 30 de minute fiecare si o sesiune de odihna. Exercitiile fizice au constat in mersul pe bicicleta statica la 3 nivele de intensitate, moderat, ridicat si foarte intens. Exercitiile au presupus un efort sustinut, dar si pedalare moderata in anumite momente.

In urma acestor exercitii, participantii la studiu au avut parte de o masa lichida de 268 de calorii. La masa urmatoare, participantii la studiu au consumat mult mai putine calorii, mai ales in cazul celor care au facut exercitii la nivel intens.

Numarul de calorii consumate in functie de miscarea fizica

S-a inregistrat un aport de 764 de calorii dupa o sesiune de odihna, 710 calorii dupa exercitii fizice la nivel moderat, 621 de calorii dupa exercitii de nivel ridicat si 594 calorii dupa exercitii foarte intense.

In ziua urmatoare, persoanele care au facut exercitii foarte intense au consumat 2000 de calorii, cele care au facut exercitii moderate un total de 2300 de calorii, cele care nu au facut activitate fizica 2600 calorii.

Mai multe studii urmeaza a fi realizate de vreme ce pana acum majoritatea studiilor care calculeaza numarul de calorii dupa efectuarea exercitiilor fizice de o anumita intensitate nu au fost facute pe persoane supraponderale.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.