Cum este asigurata sanatatea emotionala a elevilor din Marea Britanie

Ca o masura de sanatate publica, autoritatile din Marea Britanie cer scolilor sa organizeze activitati care sa asigure stabilitatea emotionala a elevilor si intalniri cu parintii pentru a se asigura ca elevii se dezvolta acasa intr-un context corect din punctul de vedere al sanatatii.

Masuri pentru verificarea starii emotionale a copiilor

Autoritatile din Marea Britanie recomanda reprezentantilor scolilor sa asigure activitati pentru controlarea si asigurarea sanatatii emotionale a elevilor, alaturi de promovarea masurilor de siguranta si sanatate in timpul excursiilor.

Starea emotionala si gradul de fericire al copiilor pot fi evaluate si asigurate, conform National Institute for Health and Care Excellence, prin consilierea parintilor si a personalului din scoli.

Persoanele care lucreaza cu copii ar trebui sa se intereseze despre contextul familial al copiilor: daca traiesc in saracie, daca parintii au afectiuni mentale sau daca se confrunta cu abuzul de alcool sau droguri.

Prevenirea afectiunilor mentale si a problemelor de comportament

Masurile propuse de autoritatile britanice au in vedere prevenirea repetarii de catre copii a greselilor parintilor si evitarea, in acest fel, a afectiunilor mentale sau a problemelor de comportament.

In ajutorul parintilor si al elevilor, autoritatile propun o serie de intalniri, workshopuri organizate de traineri in sanatate si educatie.

Reprezentantii sistemului educational din Marea Britanie califica drept absurde aceste masuri. Acestia considera ca profesorii nu trebuie sa rezolve problemele societatii, si sa nu se concentreze exclusiv pe procesul educativ in scoala.

Sursa: The Telegraph

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.