Cum controlam alergiile la copii

alergii-la-copiiIn aceasta perioada copiii stranuta, tusesc mai mult decat in alte anotimpuri. Aceste reactii pot sa apara din cauza expunerii la aerul rece, a consumului anumitor alimente sau prin contactul cu anumite substante chimice.

Alergii alimentare la copii

Alergia la laptele de vaca se situeaza in cadrul celor mai frecvente alergii la copii. Statisticile arata ca aproximativ 85% dintre copii vor depasi aceasta reactie alergica dupa varsta de 5 ani.

In acelasi timp, alergia la lapte poate sta la baza altor alergii alimentare, daca includem produsele care contin lapte.

Alte alimente care pot declansa alergii la copii sunt: ouale, alunele, graul, soia sau pestele.

Cum controlam alergiile la scoala

Identificarea alergenilor care declanseaza reactiile alergice la copii este foarte importanta pentru a evita expunerea copiilor la ele.

In acelasi timp, informarea persoanelor care au grija de copii, la scoala sau gradinita, despre simptomele alergiilor ajuta la diagnosticarea corecta a acestor reactii.

Este important ca educatorii sa stie

  • De ce tip de alergie sufera copilul
  • Care sunt alergenii care ii declanseaza reactiile
  • La ce alimente este alergic
  • Daca ia medicatie impotriva alergiilor

Specialistii considera ca e important ca profesorii sa fie informati despre simptomele la care ar trebui sa alerteze parintii:

  • daca tuseste foarte mult
  • are ochii rosii
  • stranuta
  • nu mai are putere de concentrare
  • este distras foarte usor de la activitatile principale.

Cum identificam ce cauzeaza alergiile

Identificare alergenului este esentiala pentru a evita expunerea copilului la factorii care ii declanseaza alergiile. Trebuie sa stii ce factorii duc la o reactie alergica in cazul copilului tau. 

Parintii trebuie sa stie ca nu doar anumite alimente pot cauza reactii alergice, ci si anumiti factori din locuinta: acarienii de praf, mucegaiul, praful, parfumuri puternice.

In cazul in care copilul se intoarce de la scoala cu simptome ale alergiilor, parintii trebuie sa se informeze daca la scoala copilul este expus la un posibil alergen.

Informarea despre masurile de igiena in scoala dar si despre alimentele incluse in meniul de pranz, in cazul in care copilul ia masa la scoala,  sunt importante pentru preventia alergiilor la copii.

Etichete: alergii alimentare la copii, reactie alergica

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.