Cum ar fi sa ne putem alege sexul copiilor nostri?

babyUna dintre cele mai noi propuneri din domeniul medical este ca familiile care isi doresc un copil sa poata sa aleaga chiar sexul copilului. Te intereseaza si pe tine sa stii unde si in ce conditii poti sa alegi sexul viitorului tau copil?

Procedura medicala prin care se poate prestabili sexul copiilor se numeste Diagnosticare genetica preimplantare (DGP).

In Barcelona, o clinica privata de reproducere asistata ofera posibilitatea viitorilor parinti de a avea un factor de decizie in stabilirea sexului copilului. Pentru a primi aceste aprobari, clinia de reproducere asistata din Barcelona are nevoie de semnaturile a 500.000 de cetateni pentru ca propunerea sa fie lansata in dezbatere in camera inferioara si sa fie supusa votului. Strangerea de semnaturi a inceput in centrele pe care le detine Cefer in Barcelona, Lleida si Valencia, conform Roberto Matorras, seful Unitatii de Reproducere Asistata din Spitalul Cruces de Bilbao.

Legislatia spaniola momentan interzice utilizarea tehnicilor speciale de alegere a sexului copilului, chiar daca procedura este permisa in unele state din lume precum SUA, Mexic, Iordania.

Aprobarea initiative clinicii private de reproducere asistata vine si in sprijinul cuplurilor sau parintilor care doresc sa beneficieze de libertatea de alegere a sexului viitorului copil. Motivatia cuplurilor care sunt de acord cu aceste noi tehnici are in vedere faptul ca ei deja au un copil si isi doresc ca viitorul copil sa fie de sex opus.

Cu toate acestea, tehnica nu este accesibila oricaror pacienti din cauza costurilor ridicate. Aceste costuri sunt justificate si prin eficienta de 100% a reusitei acestor tehnici, potrivit expertilor.

Stire preluata de pe www.agerpres.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.