Cuantumul alocatiei de hrana nu poate fi mai mic de 22 lei/zi de spitalizare

Cuantumul alocatiei de hrana in spitalele publice se va actualiza anual, in functie de rata inflatiei si nu poate fi mai mic de 22 lei/zi de spitalizare. Legea a fost promulgata, joi, de presedintele Klaus Iohannis.

„Autoritatile publice locale pot participa la finantarea unor cheltuieli de administrare si functionare, respectiv cheltuieli de personal, stabilite in conditiile legii, bunuri si servicii, investitii, reparatii capitale, consolidare, extindere si modernizare, dotari cu echipamente medicale ale unitatilor sanitare cu paturi transferate, suplimentare alocatie de hrana, in limita creditelor bugetare aprobate cu aceasta destinatie in bugetele locale”, prevede legea promulgata de seful statului.

Potrivit proiectului, cuantumul alocatiei de hrana in unitatile sanitare publice se stabileste prin ordin al ministrului Sanatatii, se actualizeaza anual in functie de rata inflatiei si nu poate fi mai mic de 22 lei/zi de spitalizare.

Legea va intra in vigoare incepand cu data de 1 iulie 2022.

Etichete: alocatie de hrana, cuantum alocatie de hrana spitale

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.