Crucia Rosie Romana aniverseaza 137 de ani de ajutor umanitar

crucearosieCrucea Rosie Romana aniverseaza pe 4 iulie 137 ani de activitate umanitara. In ultimii 5 ani, peste 2 milioane de persoane au beneficiat de ajutorul si sprijinul Crucii Rosii Romane. Pe data de 5 iulie, in Parcul “Lumea Copiilor”, sector 4, 100 de persoane sunt invitate sa simuleze situatia unor persoane afectate de dezastre naturale precum inundatii sau cutremure.

Evenimentul “Noapte alba pentru zile negre”

Pe data de 5 iulie, in Parcul “Lumea Copiilor”, sector 4, 100 de persoane sunt invitate sa simuleze situatia unor persoane afectate de dezastre naturale precum inundatii sau cutremure, dormind o noapte in corturi improvizate. Evenimentul organizat de Crucea Rosie are ca scop informarea si constientizarea populatiei pentru o implicare activa in caz de dezastru.

Toate persoanele care participa la activitatile de aniversare a Crucii Rosii vor putea face o donatie pentru persoanele din Romania care sunt victimele unor dezastre naturale.

Mai multe informatii despre evenimentele organizate de Crucea Rosie puteti gasi pe https://www.facebook.com/events/389422177845362/ .

Mihaela Geoana, presedintele Crucii Rosii, a subliniat principalele puncte de actiune: sanatatea populatiei, drepturile omului, saracia, prevenirea si ajutorul in cazul dezastrelor.

Presedintele Crucii Rosii a facut un apel de implicare si alaturare cauzelor pentru care lupta Crucea Rosie: “Le multumesc tuturor celor care au fost alaturi de Crucea Rosie fie prin donatii, fie prin voluntariat si ii incurajez pe toti ceilalti sa se alature, sa fie generosi, impreuna sa fim Crucea Rosie”, a precizat Mihaela Geoana.

Cum marcheaza Crucea Rosie aniversarea

Pentru a marca 137 de ani de activitate, reprezentantii Crucii Rosii vor derula diferite activitati de informare si prevenire publica, printre care prevenirea bolilor netransmisibile, demonstratii de prim ajutor. Populatia isi poate masura tensiunea arteriala sau isi poate testa glicemia. In acelasi timp, poate lua parte la diferite actiuni de interventie stradala.

Persoanele care viziteaza intre orele 15-21.00 Tabara Crucii Rosii vor avea ocazia sa ia parte la ateliere de pregatire a populatiei pentru situatii de urgenta, pentru a putea interveni intr-un caz de prim ajutor sau pentru a afla cum functioneaza motopompele de potabilizare a apei.

Ce le rezerva copiilor Crucea Rosie?

Copiii care participa la evenimentele organizate de Crucea Rosie au de ales intre jocuri cu premii, ateliere de prim ajutor sau de creatie.

Stire preluata de pe Comunicate Medicale.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.