Crucea Rosie Romana,139 de ani de activitate umanitara

crucearosieSocietatea Nationala de Cruce Rosie din Romania sarbatoreste data de 4 iulie 2015, 139 de ani de istorie si activitate umanitara.
Ca in fiecare an, voluntarii filialelor din toata tara vor sarbatori cei 139 de ani de activitate umanitara prin munca: vor asigura sprijin persoanelor vulnerabile.

Totodata, voluntarii Crucii Rosii vor participa la diferite activitati destinate marcarii acestui eveniment: demonstratii stradale de prim ajutor, expozitii de fotografie, jocuri si concursuri pentru copii, spectacole in aer liber, lansari de lampioane etc.

Umanitate, Impartialitate, Neutralitate, Independenta, Voluntariat, Unitate si Universalitate sunt principiile fundamentale pe care Crucea Rosie Romana se bazeaza in actiunile sale.

Sarbatorim de Ziua Crucii Rosii Romane nume sonore ale istoriei si culturii romane – Regina Maria, Regina Elena, Regina Ana, George Enescu, Grigoras Dinicu, Cella Delavrancea – care au contribuit cu spiritul lor umanitar la alinarea suferintelor celor mai vulnerabile persoane.
Primul sediu al organizatiei a fost deschis in Spitalul Coltea din Bucuresti, de un grup de oameni cu suflet nobil – Nicolae Cretzulescu, George Gr. Cantacuzino, Gr. G. Cantacuzino, C.A. Rosetti, Ion Ghica, Dimitrie Sturza, Carol Davila, semnatarii actului de infiintare al Crucii Rosii Romane.

Istoria Crucii Rosii Romane s-a impletit cu istoria tarii noastre.

An de an, Crucea Rosie Romana a venit in sprijinul comunitatilor vulnerabile adaptandu-si raspunsul la nevoile acestora, a trait alaturi de populatia tarii greutatile razboiului, confuzia tranzitiei dintre diferite regimuri si a contribuit la efortul de refacere a comunitatilor din zonele afectate de dezastre naturale.

Numai anul trecut, Crucea Rosie Romana a sprijinit 272 968 de familii si persoane singure cu alimente de baza, produse de igiena, articole de imbracaminte si incaltaminte si rechizite.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.