Cros pentru pacientii cu epilepsie si in Bucuresti


Asociatia Cluburilor Lions, in parteneriat cu Primaria Municipiului Bucuresti si cu Centrul pentru Tineret al Municipiului Bucuresti, organizeaza in Capitala cel mai mare cros in sprijinul pacientilor cu epilepsie din tara noastra.  

„Epilepsy Challenge” s-a desfasurat deja in 9 orase din Romania, iar in Bucuresti va avea loc duminica, 28 octombrie 2018, ora 10:00, in Parcul Herastrau.

Scopul acestei actiuni este sa stranga fondurile necesare infiintarii de noi Centre de Epilepsie si Monitorizare EEG in diferite zone geografice din Romania, conectate atat intre ele, cat si cu centre universitare din tara si din strainatate.

La crosurile organizate anul acesta in Timisoara (26 mai), Alba Iulia, Bacau, Baia-Mare, Brasov, Craiova, Sibiu, Targu-Mures (2 iunie), Craiova si Cluj Napoca (16 iunie) au fost invitati sa participe atat profesionistii din domeniul sanatatii – medici, farmacisti, asistenti medicali – cat si publicul larg ce manifesta solidaritate fata de semenii nostri care se confrunta cu aceasta afectiune. 

“Proiectul Telemedicina in Epilepsie a fost initiat in 2016 de catre un grup de medici, sustinut de Asociatia Cluburilor Lions Romania si sponsori. Exista inca diferente majore intre modurile in care se abordeaza problema epilepsiei in arii geografice din tara, atat din cauza echipamentelor medicale, cat si a gradului de pregatire a personalului medical. Telemedicina in epilepsie ofera sansa oricarui pacient  la un diagnostic timpuriu si corect al formei de epilepsie, la monitorizarea evolutiei in timp, acasa sau cat mai aproape de casa pacientului, care nu va mai fi nevoit sa faca drumuri lungi si costisitoare spre centrele universitare. Practic, un pacient dintr-un oras indepartat, intr-o zona slab deservita medical are sansa de a fi consultat de un specialist din tara sau din strainatate cu mare experienta”, a declarat dr. Bogdan Florea, coordonatorul proiectului Telemedicina in Epilepsie din Romania.

Ce este epilepsia si care sunt consecintele ei:

Epilepsia este afectiunea sistemului nervos central care permite aparitia unor crize tranzitorii ce tulbura activitatea cerebrala, insa, intre crize, pacientii sunt si se comporta de cele mai multe ori normal. Oficial sunt inregistrate 130.000 persoane cu epilepsie, dar numarul real in Romania se apropie de 400.000.

Persoanele cu epilepsie evita sa discute despre suferinta lor, nu se prezinta la medic sau minimizeaza consecintele bolii, deseori de frica stigmatului social, de teama pierderii locului de munca sau a dreptului de a conduce un autovehicul. 

Epilepsia nu este doar o problema medicala, ea este, in fapt, o problema sociala, pentru ca  provoaca o suferinta imensa pentru pacienti si membrii familiilor lor.

De multe ori, cei din jur aleg sa-i judece si sa-i excluda pe cei in cauza in diferite forme, in loc sa-i inteleaga si sa le fie alaturi permanent, neoferindu-le suportul necesar.

Epilepsy Challenge este un apel de sustinere a pacientilor de epilepsie, o invitatie la solidaritate fata de semeni! 

Ce este
TeleMedicina in Epilepsie:

La ora actuala, proiectul este functional in 7 cabinete existente deja in Cluj-Napoca, Oradea, Craiova, Sibiu, Bacau, Suceava, Timisoara. Acest proiect apropie cat mai multi oameni de o idee indrazneata, aceea de a dezvolta reteaua de Telemedicina in Epilepsie prin infiintarea de noi Centre de Epilepsie si Monitorizare in cat mai multe zone geografice din Romania!

 

 

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.