Criza de ser antiviperin la Spitalul Judetean de Urgenta Sibiu

La Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sibiu nu mai exista ser antiviperin. In cazul in care aici vine un pacient muscat de vipera, se incearca aducerea acestui ser din alt oras din tara.

unde mai exista antidotul, declara medicul sef al Unitatii de Primiri Urgente (UPU) din Spitalul Clinic Judetean, dr. Constantin Rosca.

„Daca azi vine un caz, nu avem ce fac, decat tratament strict cu cortizon, adrenalina, perfuzare. Putem aduce din Romania ser antiviperin doar daca un centru mare are si sa nu fie expirat”, a precizat , dr. Constantin Rosca, seful UPU Sibiu, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, cele doua fiole cu ser antiviperin din spitalul din Sibiu au expirat in luna mai, deci nu mai pot fi administrate, lucru anuntat autoritatilor medicale de la Bucuresti.

O fiola de ser antiviperin costa peste 2.000 de euro, potrivit sefului UPU Sibiu, citat de Agerpres.

Etichete: ser antiviperin, muscatura de vipera, spital sibiu

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.