Crestere alarmanata a imbolnavirilor de holera in Yemen (OMS)

Potrivit reprezentantilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), numarul cazurilor suspecte de holera din Yemen au crescut la peste 100.000 de la izbucnirea epidemiei la 27 aprilie.

”Pana la aceasta data, 101.820 de cazuri de holera suspectate si 789 de decese au fost raportate in 19 guvernate”, a declarat purtatorul de cuvant al OMS Tarik
Jasarevic, citat de Reuters.

Sistemul de sanatate din Yemen se confrunta cu serioase dificultati dupa doi ani de conflict, iar infrastructura de salubritate aflata in stare critica contribuie la raspandirea bolii. Agentii patogeni patrund in sursele de apa si se raspandesc mai usor, in conditii de vreme calda si de ploaie torentiala, relateaza si Agerpres.

Potrivit estimarilor OMS, circa 7,6 milioane de persoane traiesc in Yemen in zone cu risc ridicat de holera.

Mai multe informatii despre holera, AICI.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.