S-a inventat crema care sterge tatuajele

tatuaje=tatto-cremaPana acum, metodele de indepartare a tatuajelor care nu mai erau dorite, inseamnau cheltuieli destul de mari, durere in unele cazuri si rezultate incerte. Acum, insa, un student canadian a inventat o crema care poate indeparta tatuajele prin simpla aplicare pe piele.

Conform publicatiei independent.co.uk, inventatorul cremei este Alec Falkenham , un doctornad in varsta de 27 de ani din Canada, care spune ca aceasta nu are prea are multe efecte secundare.

„Crema nu tinteste niciuna dintre celulele normale ale pielii, deci nu apare o inflamatie foarte mare. De fapt, daca tinem cont de procesul pe care il utilizam in prezent, nu credem ca va mai aparea inflamatie deloc si va fi, probabil, un anti-inflamator”, a declarat inventatorul.

Cum actioneaza crema?

Tatuajele inseamna injectarea de cerneala in piele, iar acest lucru duce la aparitia unui raspuns imunitar. Celulele macrofage vin in regiunea afectata de tatuaj si „inghit” cerneala. Unele celule transporta cerneala in nodulii limfatici, dar altele raman in zona, inghit foarte multa cerneala si dau nastere tatuajului permanent.

Crema creata de cercetatorul Canadian functioneaza prin atragerea in zona tatuajului a altor celule ale sistemului imunitar, care vor consuma celulele pline de cerneala. In timp, tatuajul devine tot mai fad, iar apoi pana dispare.

La o prima evaluare, aceasta metoda pare mai sigura decat cea de indepartare a tatuajelor cu laser, insa ar trebui sa fie si mai ieftina.

In prezent, produsul este inca in faza de testare, dar inventatorul Alec Falkenham estimeaza un cost de patru centi per centimetru patrat, adica in jur de 4,5 dolari pentru un tatuaj care acopera o zona de 100 de centimetri patrati. Momentan nu se stie exact de cate aplicari va fi nevoie pentru indepartarea unui tatuaj.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

3 de intrebari si raspunsuri

 • Ionut spune:

  Cum pot cumpara crema asta?
  Se gaseste si in romania?

 • Iancu Robert spune:

  Buna ziua.Va rog sa imi spuneti de unde pot cumpara aceasta crema pentru stergerea tatuajelor?
  Multumesc.

 • Popoiu Ioana spune:

  Acest tratament se gaseste si in Romania?

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.