Creierul este mai rezistent la trauma in cazul consumului de marijuana

marijuanaIn urma unui studiu relatat de Agentia Reuters, oamenii de stiinta americani au observat ca rata de mortalitate la pacientii care au suferit traume craniene si au fost depistati pozitiv cu tetrahidrocanabinol (THC), substanta activa din canabis, este mai mica decat a celor cu acelasi tip de traume, dar fara urme de THC in sange.

„Aceste rezultate se adauga concluziilor la care au ajuns si alte studii, conform carora principiul activ din canabis ar avea un rol neuroprotector”, a declarat Dr. David Plurad, unul dintre autorii acestui studiu, citat si de Agerpres.

In cadrul acestei cercetarii au analizat datele medicale ale unui numar de 446 de pacienti adulti tratati la Centrul Medical Harbor-UCLA, California, care au suferit traume cerebrale.

Cu totii au fost testati privind consumul de marijuana.

1 din 5 pacienti au fost testati pozitiv la THC, iar 1 din 10 si-au pierdut viata din cauza traumei craniene suferite.

Aproximativ 2,4% dintre pacientii care au fost testati pozitiv cu THC si-au pierdut viata din cauza traumei craniene suferite, in timp ce in cazul celor care nu au consumat marijuana rata mortalitatii a fost de 11,5%.

Astfel, oamenii de stiinta au tras concluzia ca pacientii care au consumat marijuana se confrunta cu un risc de deces cu 80% mai scazut, comparativ cu cei care au facut asta.

Dr. David Plurad a mai precizat ca, avand in vedere faptul ca marijuana nu este scumpa si poate avea unele efecte benefice de ordin medical, este importanta continuarea studiilor in acest domeniu.

“Nu va exista un singur raspuns, fara echivoc, daca marijuana este buna sau nociva.La fel ca majoritatea lucrurilor din viata, si in special din medicina, raspunsul este undeva la mijloc”, a mai afirmat medicul.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.