Covid-19| Numar de telefon pentru romanii din strainatate care solicita informatii despre coronavirus

Avand in vedere nevoia de informare a cetatenilor romani aflati in strainatate cu privire la masurile de prevenire a raspandirii noului coronavirus Covid-19, a fost infiintata o linie dedicata celor din afara tarii: +4021.320.20.20, apelabila din orice retea si avand tarif normal.

Potrivit unui comunicat transmis de Grupul de Comunicare Strategica, 2.519 apeluri au fost efectuate, vineri, la TelVerde 0800800358, linie telefonica dedicata noului coronavirus pentru cetatenii din Romania, cei care au sunat dorind sa afle detalii despre cum se manifesta si cum poate fi prevenita raspandirea acestei boli.

“In situatia necesitatii maririi capacitatii de preluare a apelurilor liniei telefonice TelVerde, specialistii Serviciului de Telecomunicatii Speciale detin resursele necesare si pot actiona in cel mai scurt timp”, se precizeaza in comunicat.

Potrivit sursei citate, odata cu operationalizarea numarului TelVerde, a scazut numarul apelurilor de urgenta, intrucat cetatenii pot solicita informatii direct de la specialisti pe linia dedicata de informare.

Etichete: coronavirus, covid-19, telefon informatii coronavirus, telverde coronavirus

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

O intrebare

  • Orlando Bulgarea spune:

    Buna ziua , voi calatori din Spania spre Romania, stiiu ca Spania este in lista rosie si va trebui sa stau in carantina la domiciliu.
    Problema este ca stau numai 8 zile in Romania , ce se intampla in aceasta situatie?Pot sa parasesc teritoriul Romaniei dupa 8 zile?.
    Multumesc frumos anticipat.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.