Covid-19 | Guvernul a decis majorarea pedepselor in cazul celor care nu respecta izolarea

Persoanele care trebuie sa stea carantina sau izolare la domiciliu si nu respecta masurile impuse de lege, vor suporta consecinte mai drastice. Guvernul a decis modificarea Codului Penal in acest sens.

„Am decis majorarea pedepselor pentru falsul in declaratii. In cazul in care comite un fals si nu spune din ce tara vin, vor suferi consecintele legii. Inseamna ca ei comit o infractiune care va fi pedepsita cu inchisoare. Am majorat pedepsele pentru zadarnicirea combaterii bolilor. Cine nu respecta carantina sau masurile dispuse de autoritati, trebuie sa stie ca li se va intocmi dosar penal”, a declarat premirul Ludovic Orban joi dimineata, intr-o conferinta publica.

Potrivit demnitarului, datoria Guvernului este sa apere sanatatea cetatenilor, astfel ca se vor lua masuri dure pentru a-i pedepsi pe cei care nu respecta regulile.

„Este introdusa o noua infractiune, omisiunea de a da date. In cazul in care in cursul unei anchete, cineva nu da informatii complete, se considera ca este o omisiune si, si in aceasta situatie, se poate constitui dosar penal”, a mai spus Ludovic Orban.

Etichete: dosare penale covid-19, izolare la domiciliu, carantina covid-19, codul penal, ludovic orban

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.