Covid-19, de zece ori mai letal decat virusul gripal AH1N1

Noul coronavirus este de zece ori mai mortal decat virusul responsabil de gripa de tip AH1N1, cunoscuta ca “gripa porcina”, aparuta la sfarsitul lunii martie 2009, precizeaza Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS).

„Datele colectate in mai multe tari ne ofera o imagine mai clara a acestui virus, a comportamentului sau, a modului de a-l opri. Stim ca COVID-19 se raspandeste rapid si stim ca este mortal: de 10 ori mai mult decat virusul responsabil de pandemia de gripa din 2009”, a declarat seful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, citat de AFP si Agerpres.

Potrivit OMS, daca pandemia declansata de noul coronavirus a facut aproape 115.000 de morti in lume de la aparitia sa din decembrie, in China, gripa A(H1N1) ucisese 18.500 de persoane.

In asteptarea unui vaccin impotriva noului coronavirus SARS-Cov-2, OMS tarile invita tarile sa aplice o depistare generalizata a cazurilor suspecte, izolarea lor si urmarirea contactelor.

Etichete: coronavirus, covid-19, gripa porcina, virusul gripal AH1N1, OMS

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.