Costache: Avem o problema reala de infertilitate a cuplurilor

Ministerul Sanatatii va reorganiza subprogramul de fertilizare in vitro si embriotransfer, potrivit unui comunicat al institutiei.

„Subprogramul MS a fost subfinantat. Practic costul mediu alocat pe pacient este mult mai mic decat este nevoie. Aceasta subfinantare cronica a programelor de sanatate si a tot ce inseamna medicina in Romania ne-a adus la situatia in care suntem – un sistem sanitar care este pe rosu in toate sectoarele. Serviciul de reproducere asistata trebuie finantat integral. Asa se practica. Radioterapia, un model de buna practica, care este finantat integral trebuie extins si in alte sectoare, iar unul dintre ele este fertilizarea in vitro si tot ce inseamna medicina de reproducere. Declinul demografic al tarii este major, este ingrijorator. Avem o problema reala de infertilitate a cuplurilor si trebuie sa iesim din aceasta situatie”, a spus ministrul Victor Costache, potrivit sursei citate.

Ministrul Sanatatii a mai spus ca subprogramul de fertilizare in vitro al MS va fi regandit de o comisie, astfel incat sa fie decontate mai multe proceduri. De asemenea, se doreste asigurarea integrala a sumei necesare pentru o procedura FIV.

„Vrem ca noua comisie sa se intalneasca saptamana viitoare la MS pentru a ne prezenta care sunt solutiile pe care trebuie sa le adoptam rapid. Stiti foarte bine ca din aprilie incepe un nou contract cadru si daca va fi ratata aceasta etapa, iar intram intr-un an in care vor fi perpetuate aceleasi greseli”, a mai declarat ministrul Sanatatii, Victor Costache.

Etichete: fertilizare in vitro, transfer embrionar, infertilitate cupluri, FIV

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.