Coronavirus | Se inchid scolile in Romania pana in data de 22 martie

Scolile publice si private din Romania, care desfasoare cursuri preuniversitare, vor fi inchise incepand de miercuri, 11 martie pana in data 22 martie.

Decizia a fost anuntata luni seara de catre premierul Ludovic Orban, dupa sedinta Comitetului National pentru Situatii Speciale de Urgenta, ca masura de prevenire a infectiei cu noul coronavirus Covid-19.

“Multi cetateni romani care au aflat de posibilitatea inchiderii Lombardiei si-au facut bagajele si au pornit spre Romania. Grija noastra este de a-i feri pe copii de orice risc de contaminare care ar putea aparea in cadrul cursurilor care se organizeaza la scoala”, a precizat Ludovic Orban intr-o conferinta de presa.

In aceste zile se analizeaza si posibilitatea ca profesorii sa tina cursurile online. Ministrul Educatiei si Cercetarii, Monica Anisie, a recomandat parintilor ca in aceasta perioada sa tina copiii cat mai mult acasa si sa evite, astfel, spatiile aglomerate.

Ca o completare a acestei masuri vine si solicitarea catre companiile private si institutiile publice de a gasi solutii pentru organizarea muncii de acasa a angajatilor, acolo unde este posibil.

La momentul transmiterii acestei stiri, pe teritoriul Romaniei sunt 17 cazuri confirmate cu coronavirus Covid-19. Ultimele doua cazuri au fost anuntate tot luni seara. Este vorba despre un barbat de 60 de ani din Bucuresti si o femeie de 73 de ani din Buzau.

Etichete: coronavirus, covid-19, scoli inchise coronavirus, preventie coronavirus

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.