Copilul tau sta prea mult la televizor?

copii la tvOrele petrecute la masa de lucru pentru rezolvarea temelor, in fata calculatorului sau a tabletei sunt in detrimentul activitatilor fizice care pot asigura un stil de viata sanatos copilului. Este foarte important sa incurajati copilul sa faca in timpul liber cat mai mult sport, activitati in aer liber pentru a-I cultiva gustul pentru o viata activa dar si pentru a-i asigura sanatatea.

5 sfaturi pentru a avea un copil activ

Exemplul personal este principalul factor. Daca veti alege sa va deplasati mai putin cu masina si sa mergeti mai des pe jos sau cu bicicleta veti reusi sa-I insuflati si copilului dorinta de a va urma exemplul.

Sustinerea copilului, ca un suporter real, in activitatile sportive este un real impuls pentru copil de a continua si chiar de a excela in aceste activitati.

Participarea personala la activitati in aer liber, jocul de tenis, de badminton, baschetul sau patinajul alaturi de copilul dumneavoastra va fi pentru acesta un factor motivant de a face aceste sporturi.

Este important sa controlati orele pe care copilul le petrece in fata televizorului. Accesul doar la unele programe educative sau de relaxare dupa terminarea temelor trebuie sa fie moderat si nu in detrimentul activitatilor in aer liber.

Transformarea activitatilor in ceva distractiv si relaxant pentru copil este foarte important. Ascultarea unor melodii antrenante, jocul de rol, sau accesul acestora la activitati pe care si le doresc foarte mult precum masinile de curse, tricicletele, pot fi foarte motivante pentru copii.

Comunicarea eficienta si explicatiile oferite copilului despre importanta miscarii fizice si a alimentatiei sanatoase pentru prevenirea bolilor este esential pentru educatia complexa a copilului.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.