Copiii vor beneficia de servicii medicale dentare gratuite pana la 18 ani

consultatii-stomatologiceCopiii vor beneficia de servicii medicale dentare gratuite pana la varsta de 18 ani, conform proiectului de norme privind pachetele de servicii medicale care a fost pus in dezbatere publica pe site-ul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS).

Minorii vor beneficia de consultatii si tratamente stomatologice gratuite pana la 18 ani

Consultatiile si tratamentele stomatologice vor fi gratuite pentru persoanele pana la varsta de 18 ani si beneficiarii legilor speciale (veteran – Legea 44/1994, revolutionari – Legea 341/2004 si magistrati inlaturati din justitie in timpul regimului communist – Legea 51/1993), conform Proiectului de ordin pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare in anul 2014 a Hotararii de Guvern nr.400/2014, citat de mediafax.ro.

Servicii medicale dentare gratuite pentru asiguratii peste 18 ani

Persoanele sub 18 ani vor beneficia de urmatoarele servicii stomatologice: pansament calmant/drenaj endodontic, tratamentul paradontitelor apicale cu anestezie prin infiltratie, tratamentul afectiunilor padadontiului cu anestezie prin infiltratie, chiuretaj alveolar si tratamentul hemoragiei, reducerea luxatiei articulatiei temporo-mandibulara, reparatie/rebazare proteza, reparatie aparat ortodontic (se deconteaza pentru tinerii intre 18 – 26 de ani, daca sunt elevi, absolventi de liceu pana la inceperea anului universitar, ucenici sau studenti si care nu realizeaza venituri din munca).

Peste 18 ani, unele servicii vor fi platite de asigurari in proportie de 40%

Prin pachetul de baza, persoanele asigurate cu varsta de peste 18 ani vor putea beneficia de anumite tratamente stomatologice pe care vor trebui sa le plateasca in proprortie de 40%.

Astfel, o consultatie care cuprinde modelul de studiu, controlul oncologic si igienizarea va fi gratuita pentru minori, in timp ce asiguratii peste 18 ani vor trebui sa achite 40% din pret.

Tot 40% din pret va fi platit pentru urmatoarele consultatii si interventii: tratamentul cariei simple, tratamentul afectiunilor pulpare cu anestezie prin infiltratie, tratamentul gangrenei pulpare, extractia la dintii permanenti cu anestezie prin infiltratie, proteza acrilica mobilizabila pe arcada care se acorda o data la 10 ani.

Servicii medicale dentare de care beneficiaza persoanele neasigurate

Persoanele neasigurate vor beneficia de pansament calmant/drenaj de canal, tratamentul paradontitelor apicale cu anestezie prin infiltratie, tratamentul afectiunilor padadontiului cu anestezie prin infiltratie, chiuretaj alveolar si tratamentul hemoragiei, extragerea dintilor de minte la copii, reducerea luxatiei articulatiei temporo-mandibulare, reparatia protezei pentru un an, reparatia aparatului ortodontic.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

34 de intrebari si raspunsuri

 • Mihaela spune:

  Am 17 ani și as dorii și eu sa găsesc un așa cabinet ,sunt din Snagov ,Ilfov ,dar nu m ar deranja dacă ar fi cabinetul și prin București,ajutor va rog

 • Florica spune:

  Unde pot găsi un cabinet stomatologic afiliat la CNAS pentru copii?zona Deva hd

 • Elena spune:

  Elevii au gratuit în cabinetele stomatologice ?

 • Macioi Gheorghita spune:

  Bună seara am fetita de 5 ani si odoare ff tare una doua 2 masele si una din ele are gaura in ea si cealalta se inegreste

 • Scăpău Daniela spune:

  Bună ziua, fetita mea are 13 ani și avem probleme cu creșterea dintisorilor.De la cabinetul scolii i s_a recomandat purtarea aparatului ortodontic.Are dinți rotati și o carie pe molarul definitiv. Putem beneficia de o reducere ?Va mulțumesc

  • Maria spune:

   Exista o lista cu clinicile/medicii stomatologi care au contract cu casa de sanatate? Cum pot afla daca medicul la care doresc sa merg are contract cu casa de sanatate?

 • Vilciu Daniela spune:

  Bună ziua, am o fetita de 13 ani carui ii trebuie aparat dentar, ma puteți ajuta cu recomandari? Am auzit ca pt elevi ar fi clinici care recomanda reduceri pt elevi.

 • Ramona spune:

  Buna ziua. pentru aparat dentar se poate beneficia de o facilitate fiscala? Care este procedura?

 • Raluca spune:

  Buna ziua. Fetitei mele de 7 ani ii cresc doi dinti definitivi iar cei de lapte nu i se misca inca. Pot beneficia de gratuitate sau reducere la dentist pt a-i scoate pe cei doi de lapte? Va multumesc

  • Ticu Alina spune:

   SFiicei mele i sa recomandat un tratament de canal și plomba care mi se par foarte scumpe . Cum putem beneficia de o gratuitate??

 • Cornelia Stancu spune:

  Fiului meu in varsta de 13 ani i s-a rwcomandat aparat dentar pentru ambele ar ade, iar costul este foarte mare. Poate beneficia de o facilitate/decontare a sumei pentru aparat denta?

  • Berindel Eugenia spune:

   Băiețelul meu de 7 anișori are 2 carii la masele,cât m.ar costa 2 plombe sau dacă beneficiază de gratuitate,cum pot sa il programez.Multumesc

 • STANCULESCU ALEXANDRA spune:

  pentru aparat dentar se poate beneficia de o facilitate fiscala? Care este procedura? Fiul meu in ianuarie 2021 implineste 17 ani si i s-a recomandat aparat dentar pentru ambele arcade, iar costurile mi se par f mari. Va multumesc si astept un raspuns din partea dvs, in masura timpului de care beneficiati.

  • ANDREEA FELICIA spune:

   Buna ziua.As avea o intrebare.Pentru fiul meu de 16 ani am avea nevoie de aparat dentar prin casa de sanatate in localitatea Brasov.Astept un raspuns de la dumneavoastra.Multumesc.

 • Hasan Melisa spune:

  Am o fetiță de 13 ani are probleme cu maseaua

 • Dimitriu roxana spune:

  Buna ziua imi puteti spune cum pot beneficia de programul garatuit de stomatologie pt copii multumesc o zi buna

 • Mocanu Cătălina spune:

  Bună ziua. Îmi puteți spune unde aș putea merg cu fetița mea de 8 ani care este diagnosticata cu Autism și iau crescut cei 2 dințisori din mijloc în spatele celor de lapte. Nu se mișcă deloc și ceilalți cresc. Mulțumesc dar sa fie gratuit dacă se poate.

 • Alexandra spune:

  Buna, am 18 ani si sunt eleva mai pot beneficia de gratuitate daca ma duc la stomatolog…am o problema si vreau sa imi omoara nervi de la doua masele

 • CIOCAN GABRIELA spune:

  Buna ziua!
  Am o fetita de 7 ani si un baiat de 14.
  As dori sa stiu ce cum trebuie sa procedez pentru a beneficia de programul gratuit la stomatolgie pentru copii.
  Va multumesc!

 • Daniela Petcu spune:

  unde pot gasi stomatologie

 • Maria Magdalena Dumitrache spune:

  Buna ziua am o fetita de 4 ani si 11 luni care are probleme cu maselutele nu mai stiu unde sa merg cu ea am auzit de programul asta de gratuitate va rog sa imi spuneti si mie unde se află aceste clinici….Multumesc o zi buna

 • Patrascu Camelia spune:

  Buna ziua, as dori sa stiu daca acest program pentru copiii pana la 18 ani pot beneficia de gratuitate la consultatiile stomatologice cat si repararea dintilor si unde se pot efectua ?

  • Gibaru Emilia spune:

   unde pot merge cu cpilul meu care are 10 ani daca locuiesc in sectorul 3 Bucuresti la ce cabinet stomatologic.Multumesc

   • Edina spune:

    În Arad unde sunt clinici dentare unde copiii pot beneficia de gratuitate?

 • Mocanu ionel Baicoi Ph spune:

  Ce gratuită vorbiti voi aici ca trebuie sa plătesc 1600 lei si fiecare consultație 50 lei pentru ce- mi opreste sanatate la locul de munca

 • Mocanu ionel Baicoi Ph spune:

  De unde gratuit ca plătesc aparatul pt copil (13 ani).

 • Raducan Mihaela spune:

  Am un nepoțel de 8 ani, unde sa merg pentru a beneficia de servicii stomatologice gratuite?

 • Militaru Ilie spune:

  Unde sunt clinici gratuite

 • Marinescu Rodica spune:

  Am un nepoțel de 3 ani, poate beneficia de servicii stomatologice gratuite?

 • BARABAS DANIELA spune:

  As dori sa stiu daca aparatele dentare, pentru reducerea malocluziei congenitale la copil de 12 ani, sunt decontate prin CNAS.Multumesc

 • Moise antoaneta spune:

  Bna ziua fetita mea are 11 ani merge la stomatolog care mi-a spus ca lucreaza cu casa de asigurari .fetia are nevoie de aparat dentar Metalic ce costa 3400 ron cred ca e o suma foarte mare ce sfat aveti pt. mine Va multumesc

 • Mihaela spune:

  Buna ziua,am un baietel de 12 ani,care are probleme cu molari de 6 ani,acestia fiind oarecum anchilozati.Tratamentul,interventia ,cat si interventia chirurgicala este decontata de casa de sanatate?Facem tratament la un cabinet particular.Va multumesc

 • Cristina spune:

  Orice cabinet sau doar unele cabinete care au contract cu casa de asigurari?

  • tudorache diana spune:

   Care sunt clinicile care oferă servicii gratuite pt copiii din bucuresti

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.