Copiii internati in spitale au nevoie de parintii lor

copil-bolnav-spitalMinisterul Sanatatii si Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, atrag atentia ca internarea in spitale a copiilor mai mici de 14 ani, impreuna cu unul dintre parinti, daca se solicita acest lucru, este un drept si nu un privilegiu.

Ce prevede legislatia in vigoare

Ordinul ministrului Sanatatii nr. 1284/2012 privind reglementarea programului de vizite al apartinatorilor pacientilor internati in unitatile sanitare publice prevede la Art. 5 ca:

(1)   In cazul copiilor internati in sectiile/compartimentele de terapie intensiva se asigura prezenta cu caracter permanent a unuia dintre parinti, daca se solicita acest lucru.

(2)   In cazul copiilor pana la 14 ani internati in oricare dintre sectiile/compartimentele din unitatea sanitara se accepta prezenta unui apartinator permanent, daca se solicita acest lucru.

(3)   In cazul copiilor cu varsta cuprinsa intre 14 si 18 ani internati in oricare dintre sectiile/ compartimentele din unitatea sanitara se poate accepta prezenta unui apartinator permanent, cu acordul sefului de sectie/ coordonatorului de compartiment.

Pe cale de consecinta, incalcarea Ordinului 1284/2012 se pedepseste conform legii.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.