Copiii cu autism vor putea beneficia de servicii psihologice decontate de CNAS

deficiente-de-auzDe la 1 iunie 2014, conform normelor publicate pentru contractul-cadru, copiii diagnosticati cu autism  vor putea beneficia de servicii psihologice decontate de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS). In serviciile decontate de CNAS intra psihodiagnostic, consiliere psihologica, psihoterapie si psihopedagogie speciala.

Copiii cu autism vor primi consiliere psihologica clinica

Normele din noul contract cadru prevad ca, la recomandarea medicului cu specialitatea psihiatrie pediatrica, un copil cu tulburari de spectru autist sa beneficieze de consiliere psihologica clinica.

“Este pentru prima data cand in Normele la Contractul-cadru se reglementeaza posibilitatea incheierii de contracte cu medici din specialitati medicale diverse. In acest fel, un numar mult mai mare de pacienti vor avea acces la servicii psihologice decontate. Pentru prima data, reprezentantii Casei Nationale de Asigurari de Sanatate au inteles importanta serviciilor psihologice. Colegiul Psihologilor din Romania va desfasura o campanie de informare a psihologilor, medicilor si publicului larg asupra acestor schimbari”, a precizat prof.univ.dr.Mihai Anitei, presedintele Colegiului Psihologilor din Romania.

Cine poate acorda servicii psihologice de sanatate conexe actului medical

Conform normelor la contractul cadru, aceste servicii psihologice vor putea fi acordate de psihologi cu urmatoarele specialitati: psihologie clinica, consiliere psihologica, psihoterapie, psihopedagogie speciala.

Acestia pot face obiectul contractelor incheiate cu CNAS cu medici de specialitate din urmatoarele specialitati clinice: neurologie, neurologie pediatrica, otorinolaringologie, psihiatrie si psihiatrie pediatrica, reumatologie, oncologie medicala, ortopedie si traumatologie si ortopedie pediatrica, diabet zaharat, nutritie si boli metabolice, hematologie, nefrologie.

Sursa: www.comunicatemedicale.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.