Copiii cu autism si parintii lor pot beneficia de servicii sociale gratuite

parinti-autoritariCopiii cu autism si parintii lor pot beneficia din luna iulie de servicii sociale si de baza in cadrul proiectului “Intarirea serviciilor de consiliere si suport la nivel local, pentru parintii copiilor si adolescentilor cu TSA”. Desfasurat in zece orase din tara, proiectul a fost initiat de Fundatia Romanian Angel Appeal (RAA).

Proiectul se adreseaza parintilor, copiilor cu autism si personalului din 10 centre TSA din tara

Proiectul va realiza un studiu privind evaluarea nevoilor de servicii in randul parintilor si copiilor cu tulburare de spectru autist.

In cadrul proiectului, 200 de parinti vor beneficia de consiliere de specialitate, iar 100 de copii si tineri cu autism vor beneficia de sesiuni de lucru pentru a li se facilita integrarea in comunitate.

Prin intermediul ghidurilor tiparite “Ghidul primelor 100 de zile”, “Ghidul pentru parinti”, “Ghidul pentru bunici”, “Ghidul pentru frati si surori”, peste 400 de apartinatori vor fi informati cu privire la modalitatile cele mai eficiente de a interactiona cu un copil cu autism.

Ghidurile au fost realizate de catre organizatia “Autism Speaks”, organizatie care reprezinta drepturile persoanelor cu tulburare de spectru austist la nivel international.

Tabara pentru copiii cu autism si parintii lor

40 de copii cu autism si parintii acestor vor beneficia de o tabara-pilot prin intermediul acestui proiect.

In tabara, parintii vor participa la ateliere, cursuri si grupuri de suport, in timp ce copiii vor fi implicati in activitati de socializare, cu indrumare specializata.

Serviciile acordate copiilor cu autism si parintilor acestora sunt gratuite.

Pentru mai multe informatii despre proiect, va puteti adresa persoanei de contact Costinela Caraene, telefon: 0721.151.187, email costinela.caraene@raa.ro.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

4 de intrebari si raspunsuri

 • ionela spune:

  buna seara, sunt bunica unui baietel de 5 ani si jumatate cu autism si tulburari comportamentale din buzau , va rog sa/mi spuneti in ce conditii putem participa la una din tabere in vara anului 2020 cu multumiri

  • Bună seara, sunt nașa unui băiețel de 6 ani cu autism și m-ar interesa cum se poate participa la o tabără în vară! Vă mulțumesc! spune:

   anca.toplita@gmail.com

 • andrei vlad spune:

  Buna ziua,
  sunt tata unui copil de 7 ani cu TSA mutati SF GHEORGHE, suntem interesati sa aducem copilul in tabere ORGANIZATE DE ASOCIATIA DVS in 2019. Ce conditii trebuie sa indeplinim , costuri etc
  Multumesc

 • DINU DANIELA spune:

  Buna ziua, sunt mama unui copil cu autism de 6 ani si as dori sa stiu daca mai se organizeaza tabere pentru copii in Oradea, Cluj sau in alt oras. Multumesc

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.