Copiii cu atrofie musculara spinala vor beneficia de tratament in cel mult o luna (Pintea)


Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, sustine ca in cel mult o luna de zile, copiii cu atrofie musculara spinala vor beneficia de tratament.

„In Romania, functioneaza Programul national pentru boli rare. (…) Anul acesta au fost introduse 36 de molecule noi, medicamente inovative pentru diverse patologii, printre care si bolile rare. Exista tratamente care au fost introduse acum trei luni prima data precum spinraza, acestea nu au fost bugetate de la inceputul anului, de aceea a fost nevoie sa asteptam rectificarea bugetara pentru ca aceste tratamente sa poata incepe. S-a publicat in Monitorul Oficial introducerea acestei noi molecule, iar intr-o saptamana am avut si protocolul. Nu cred ca a fost vina noastra ca rectificarea a intarziat atat de mult, nepermis de mult pentru acesti pacienti. (…) Din punctul meu de vedere, maxim o luna ar fi termenul pesimist, pentru ca avem aprobarile, avem protocoalele, rectificarea este facuta, urmeaza sa se trimita filele de buget si sa se faca achizitia. O luna ar fi un termen pesimist din punctul meu de vedere”, a declarat Sorina Pintea la Digi24

Ea a mai punctat ca tratamentul cu spinraza este decontat in Romania in proportie de 100%, iar anul viitor acesti pacienti vor beneficia de continuitate in tratament.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.