Copiii cu afectiuni psihice grave fara medicamente compensate

greseli-in-educatiePrintr-un ordin dat anul trecut, Ministerul Sanatatii si Casa Nationala de Asigurari de Sanatate au hotarat ca medicamentele pe care le prescriau medicii pentru copiii cu boli psihice sa nu mai fie compensate. Hotararea a determinat revolta parintilor dar si a asociatiilor de pacienti de vreme ce sute de copii au ramas fara medicamente comensate.

Ministerul Sanatatii promite sa revina asupra hotararii

Chiar daca ordinul a fost dat si semnat anul trecut, Vasile Barbu, Presedintele Asociatiei pentru Protectia Pacientilor declara pentru evz.ro ca exista promisiunea ca un nou ordin va fi elaborat pentru rectificarea hotararii initiale.

Memoriu inaintat la Ministerul Sanatatii

In vederea solutionarii problemei medicamentelor compensate pentru copiii cu boli psihice, prof.dr. Iuliana Dobrescu, medic neuropsihiatrie infantila si membru in comisia de specialitate a Ministerului Sanatatii a inaintat, conform evz.ro, un memoriu catre Ministerul Sanatatii.

Institutia  a promis, si in acest caz, ca hotararea privind lipsa medicamentelor compensate in cazul copiilor cu boli psihice sa fie rectificata.

Lipsa tratamentului gratuit pentru sute de copii din Romania care sufera de schizofrenie, autism sau alte afectiuni face imposibil, in unele cazuri, accesul la terapiile de care acesti copii au nevoie.

Costurile terapiilor depasesc cu mult veniturile unor parinti care nu pot sa suporte financiar recuperarea propriilor copii.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.