Copiii care se nasc cu HIV mai predispusi la boli cardiace

eveniment bebe sanatosUn nou studiu realizat de Institutul National de Sanatate (National Institute of Health) si publicat de revista de specialitate “Circulation” arata ca, in cazul copiilor care se nasc cu virusul HIV, bolile cardiace reprezinta un risc major.

Copiii cu HIV prezinta factori de risc in bolile cardiovasculare

Studiul citat de nytimes.com a implicat 165 de adolescenti americani care s-au nascut cu virusul HIV.

Cercetatorii au observat in cazul copiilor cu virusul HIV niveluri ridicate ale colesterolului, ale zaharului in sange si ale presiunii arteriale.

Colesterolul, glicemia si presiunea arteriala, peste limitele normale, reprezinta factori de risc principali in bolile cardiovasculare.
Dr. Kunjal Patel, epidemiolog la Harvard School of Public Heath, citat de nytimes.com, precizeaza ca un copil cu virusul HIV care nu primeste tratament prezinta riscul de a dezvolta “defecte“ ale inimii, precum pereti subtiri ai inimii pe masura ce cresc.

Aproximativ 260.000 de copii se nasc cu virusul HIV la nivel mondial

Chiar daca in tarile dezvoltate sunt inregistrate putine cazuri in care copiii se nasc cu virusul HIV, datorita informarii si preventiei in randul viitoarelor mame, la nivel mondial cifra ramane ridicata mai ales in tarile sarace.

In tarile slab dezvoltate, copiii risca sa fie infectati cu virusul HIV prin alaptare.

Aceeasi sursa precizeaza ca din cei 3.3 milioane de copii cu virusul HIV la nivel mondial, doar 650.000 primesc tratament.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.