Controale la firmele de dezinfectie si deratizare realizate de Ministerul Sanatatii, MAI si ANSVSA

Ministerul Sanatatii, Ministerul Administratiei si Internelor si Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor au semnat un Protocol de colaborare pentru desfasurarea unei actiuni de control la prestatorii de servicii pentru deratizare, dezinfectie si dezinsectie, dar si la distribuitorii de produse utilizate pentru realizarea unei astfel de actiuni.

Potrivit unui comunicat MS, actiunea de control va demara de vineri, 22 noiembrie si se va desfasura pana in data de 31 decembrie 2019.

Echipe mixte formate din reprezentanti ai directiilor de sanatate publica, inspectori ai directiilor sanitar-veterinare si pentru siguranta alimentului, dar si personal al Politiei Romane vor verifica documentele privind infiintarea si functionarea prestatorilor de servicii, documentele privind instituirea si atestarea personalului care isi desfasoara activitatea in aceste societati comerciale, mai transmite sursa citata.

De asemenea, se va verifica conformitatea produselor folosite in cadrul operatiunilor, conformitatea produselor detinute la data controlului, precum si orice alte documente sau aspecte relevante in timpul controlului.

„Am cerut ca reprezentantii directiilor de sanatate publica sa fie pregatiti ca maine sa se alature echipelor de control pentru aceasta actiune. Lucram acum la ordinele comune de control care prevad metodologia de control. Este nevoie de astfel de actiuni in scopul protejarii sanatatii publice, pentru ca tragedii precum cea de la Timisoara sa fie prevenite”, a declarat Victor Costache, ministrul Sanatatii.

Etichete: dezinfectie, deratizare, servicii dezinsectie, controale ministerul sanatatii

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.