Contrale pentru depistarea E.coli in carne si lapte

controale-carneAutoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) demareaza un Plan National de Control pentru a determina prevalenta Escherichia Coli (E.coli) verotoxigena in produse alimentare de origine animala.

Conform unui comunicat de presa, presedintele Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, dr. Radu Roatis Chetan, a dispus structurilor teritoriale ca, incepand cu data de 16 mai si pana la sfarsitul anului, sa desfasoare un Plan National de Control care va avea ca tematica determinarea prevalentei E.coli verotoxigena, de pe suprafata carcaselor de bovine si ovine, din carnea proaspata de bovine si ovine, din carnea tocata si carnea preparata dar si din laptele crud si produsele din lapte crud.

Activitatile incluse in acest plan presupun prelevarea de probe din unitati de abatorizare, supermarketuri, magazine alimentare, carmangerii, macelarii, restaurante, ferme, targuri si piete agroalimentare si dozatoare de lapte.

Avand in vedere importanta aplicarii acestor masuri, pentru sanatatea publica, Planul national de control este sustinut de catre crescatorii de animale si operatorii din industria alimentara de profil din tara noastra.

Toate probele recoltate in cadrul actiunilor prevazute in acest Plan vor fi transmise Institutului de Igiena si Sanatatea Publica Veterinara pentru a fi analizate. Costurile acestor analize vor fi suportate din bugetul ANSVSA.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.