Continua campania de informare despre melanomul malign

campanie-infectii-vaginaleCampania de informare “Un viitor fara pata!” continua si in acest an cu principalul obiectiv de a-i informa pe tineri despre riscurile melanomului malign. Campania are in vedere si convingerea populatiei asupra importantei vizitei la medic si a diagnosticarii la timp a melanomului malign. Campania “Un viitor fara pata” este organizata de Federatia Bolnavilor de Cancer si Societatea Romana de Cancer.

Incidenta melanomului malign creste in randul tinerilor

Campania de informare despre melanomul malign atrage atentia ca in lipsa masurilor preventive, cazurile acestei afectiuni sunt tot mai frecvente la copii si tineri.

O crestere accelerata a cazurilor de melanom malign se observa la persoanele intre 25 si 39 de ani.

In Europa, se inregistreaza anual 86.000 de noi cazuri de melanom, dar si 20.000 de decese ca urmare a acestei afectiuni.

Este necesar cel putin un control dermatologic pe an

“Persoanele cele mai predispuse sunt cele cu ten deschis la culoare, cu par deschis la culoare, ochi de culoare deschisa, dar și cele care s-au expus la soare foarte mult. Tumora este foarte agresiva. Melanomul se dezvoltă 33% in cazul alunitelor si in cazul a 67% din tegumentele fara leziuni. Este necesar cel puțin un control dermatologic pe an”, precizeaza prof.dr.Dan Tipilica.

Daca este identificat din timp si tratat, melanomul malign poate fi vindecat in 98% din cazuri.

Activitati in cadrul campaniei “Viitor fara pata”

In editia anterioara, peste 1000 de persoane au fost testate la stranduri, la mare, in universitati si la evenimentele sportive.

In editia din acest an a campaniei “Viitor fara pata” vor fi distribuite materiale informative despre melanomul malign.

In perioada iulie-septembrie 2014 vor fi organizate actiuni speciale in cadrul evenimentelor sportive in aer liber din Bucuresti.

De asemenea, vor fi organizate in tara sesiuni de testare si de informare despre melanomul malign.

Pentru mai multe informatii despre melanomul malign si despre campanie, accesati pagina oficiala a campaniei Un viitor fara pata.

Sursa: www.agerpres.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.