Containere anticanicula in Bucuresti | Vezi unde sunt amplasate

In aceste zile, in cele mai aglomerate zone din Capitala vor fi deschise 20 de containere anticanicula. Potrivit meteorologilor, se vor inregistra temperaturi ridicate.

Containerele se vor afla in urmatoarele zone: Piata Romana – rond ASE, Gara de Nord, Piata Victoriei – Muzeul Antipa, Piata Romana – metrou, Parcul Herastrau, sos. Stefan cel Mare colt cu str. Barbu Vacarescu, Piata Iancului, Magazin Bucur Obor, Piata Universitatii – Spitalul Coltea, Piata Universitatii – Arhitectura, Piata Roma – str. Gabroveni, Piata Muncii, Piata Unirii – Magazin Unirea, Dristor – metrou, str. 11 Iunie colt cu bd. Regina Maria, Parcul Carol, Piata Unirii – bd. Regina Maria (tramvai 32), Parcul Cismigiu, Eroilor, Grozavesti – Carrefour Orhideea, transmite primaria Capitalei intr-un comunicat de presa.

Cele 20 de puncte de prim-ajutor sunt dotate cucu trusa medicala completa, tensiometru cu manometru si stetoscop, canapea medicala, scaune, dozator de apa, dezinfectanti, manusi si cearceafuri de unica folosinta, chiuveta mobila si aparat de aer conditionat.

„Cele mai multe solicitari au fost astazi pentru masurarea tensiunii arteriale. Persoanele care au cerut ajutor au peste 50 de ani, aceasta categorie fiind mai vulnerabila la temperaturile ridicate. Totusi, am depistat si o tanara cu tulburari de ritm cardiac si i-am recomandat un consult la medicul de familie si la specialist”, a afirmat medicul de medicina scolara Mihaela Cerbu, potrivit comunicatului remis de primaria Bucuresti.

„Am constatat ca afluxul de persoane care cer ajutor este mai mare la orele pranzului. As recomanda celor care se stiu cu probleme medicale, in masura in care este posibil, sa evite deplasarea in acest interval de timp”, a spus si medicul Mihaela Velciu.

Etichete: containere anticanicula, canicula bucuresti, protectie caldura

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.