Consumul de fructe rosii contribuie la preventia si tratarea unor tipuri de cancer


Continutul inalt de antioxidanti si compusii din fructele rosii contribuie la prevenirea si tratarea cancerului, potrivit unui medic mexican citat de EFE.

Cercetatoarea si coordonatoarea laboratorului farmaceutic si biotehnologic de la Universidad del Valle de México (UVM) Campus Querétaro subliniaza intr-un comunicat ca studiul realizat asupra unor fructe ca zmeura, capsuni, mure, afine, fragi sau struguri a relevat ca acestea au proprietati anticancerigene.

In articolul sau „Proprietati fitochimice si farmaceutice ale fructelor rosii”, publicat in Handbook of food bioengineering, autoarea noteaza ca aceste fructe au un continut inalt fitochimic, in special de flavonoide si antocianine, relateaza si Agerpres.

„Acesti compusi au o activitate antioxidanta: combat stresul oxidativ (un proces de deteriorare celulara), declansat de diferite boli cronice”, potrivit medicului García Mier, care mai precizeaza ca aceste fructe reduc deteriorarea provocata ADN, potenteaza repararea ADN si reduc stresul oxidant, inflamatia si angiogeneza”.

De asemenea,cercetatoarea mai noteaza ca „acesti compusi bioactivi sunt benefici corpului uman, avand efecte anticancerigene”.

Cercetarea arata ca resveratrolul (un fitochimic care se gaseste in struguri, capsuni si alune) inhiba cresterea celulelor cancerului de san si blocheaza dezvoltarea celulelor canceroase.
Si murele si capsunele sunt importante surse de antocianine cu proprietati antioxidante, precum si de acid galic si acid elagic, care au proprietati chimio-preventive, mai relateaza EFE si Agerpres.

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, intre tipurile de cancer responsabile de cel mai mare numar de decese se afla cancerul pulmonar, hepatic, colorectal, gastric si mamar.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.