Consultatii medicale gratuite si vaccinuri pentru motii din Muntii Apuseni


Motii din zonele cu acces deficitar la servicii de sanatate vor putea beneficia de consultatii medicale gratuite si vaccinuri, prin ‘Caravana Sanatatii’, care va strabate mai multe localitati din Muntii Apuseni,informeaza un comunicat de presa potrivit Agerpres.

„Derulata sub sloganul ‘Sanatate pentru moti, sanatate pentru toti’, Caravana Sanatatii va debuta pe data de 29 august in orasul Campeni, capitala simbolica a Tarii Motilor, cu un workshop pe teme precum vaccinarea obligatorie si sanatatea apei. Actiuni similare vor fi derulate in mai multe localitati din Muntii Apuseni, precum Alba Iulia, Blaj, Cugir, Sebes, Zlatna, Aiud, Ocna Mures, urmate apoi de campanii de vaccinare. Asociatia Rotary Club ‘Floare de colt’ Abrud Campeni va contribui la Caravana Sanatatii cu Cabinetul medical mobil, care se va deplasa in teritoriu impreuna cu personalul medical asigurat prin reteaua de medicina de familie si asistenta medicala comunitara, in special in zone rurale cu acces deficitar la servicii medicale”, precizeaza sursa citata.

Cabinetul medical mobil este un autovehicul dotat cu necesarul obligatoriu pentru asigurarea unui consult medical general si dispune de un ecograf, EKG, spirometru, audiometru, dermatoscop, glucometru, oftalmoscop, otoscop.

„Oamenii care locuiesc in Muntii Apuseni au nevoie de servicii medicale de calitate si protectie impotriva imbolnavirilor, la fel ca oricare alt cetatean al acestei tari. Zonele sunt indepartate de marile orase, in care exista asistenta medicala permanenta, iar accesul este dificil de realizat cu mijloacele proprii. Ne bucuram ca avem alaturi de noi parteneri cu o vasta experienta si cu resursele necesare pentru a duce sanatate oamenilor din comunitatea noastra”, a declarat coordonatorul proiectului, Daniela Dreghici Popa, director executiv adjunct al DSP Alba.

Potrivit sursei citate, Asociatia Rotary Club ‘Floare de colt’ Abrud Campeni se alatura proiectului ‘Caravana Sanatatii’ implementat de Directia de Sanatate Publica (DSP) a Judetului Alba, prin care isi propun imbunatatirea starii de sanatate a locuitorilor din judet, cresterea acoperirii vaccinale pana la valorile recomandate de Organizatia Mondiala a Sanatatii, depistarea precoce activa a cancerului de col uterin, imbunatatirea sanatatii mamei si copilului si promovarea unui stil de viata sanatos.

Daca ai intrebari despre hepatita C, medicul iti va raspunde AICI.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.