Consultatii la distanta pentru afectiuni cronice si pentru boli care necesita izolare

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) anunta ca incepand cu data de 1 iulie 2021, pacientii vor putea beneficia de consultatii la distanta pentru afectiuni cronice si pentru boli cu potential endemoepidemic care necesita izolare, acordate de medicul de familie, precum si de medicul specialist.

De asemenea, pot fi acordate la distanta terapiile psihiatrice si serviciile furnizate de psiholog si logoped.

“In cazul prescriptiilor medicale electronice online emise ca urmare a unei consultatii la distanta de medicul de familie sau de medicul de specialitate, asiguratul sau persoana care ridica medicamentele in numele asiguratului poate printa documentul transmis de medic online sau il poate prezenta/transmite farmaciei in vederea printarii.”, precizeaza CNAS.

Potrivit sursei citate, pentru consultatiile la distanta nu este necesara utilizarea cardului national de asigurari sociale de sanatate.

Etichete: consultatii la distanta, boli cronice, boli care necesita izolare

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.