Consultatii gratuite pentru femeile diagnosticate sau suspecte de fibrom uterin

poza dureri de burta femeiPacientele diagnosticate sau cu suspiciune de fibrom uterin pot beneficia de consultatii gratuite cu prilejul seminarului ”Terapia fibroamelor uterine”.

Evenimentul va avea loc joi, 21 ianuarie, la Centrele de Excelenta ARES.

„Fibromul uterin reprezinta o afectiune serioasa, care, in prezent, poate fi tratata minim invaziv, procedura de embolizare fiind o optiune alternativa celei chirurgicale si se poate rezolva in doar 30 de minute. Ea consta in astuparea vaselor de sange care alimenteaza fibroamele uterine. In urma procedurii de embolizare, fibroamele intra intr-un proces de involutie, de resorbtie, isi reduc dimensiunile si simptomele dispar. De asemenea, nu exista recidiva”, a explicat medicul Rares Nechifor, conform unui comunicatului de presa.

Acest seminar cu participare gratuita face parte din campania nationala ”Ramai femeie! Spune Nu histerectomiei”.

In Romania, peste 50% dintre pacientele cu varsta cuprinsa intre 21 si 49 de ani sunt diagnosticate cu fibrom uterin.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.