Consultatii gratuite pentru elevi in campania Adolescenta fara acnee

adolescenti-cu-hivCampania nationala “Adolescenta fara acnee” lansata de Societatea Romana de Dermatologie (SRD) se va derula in perioada 5 mai – 20 iunie 2014 in 9 licee din Bucuresti si 18 licee din tara.

Consultatii gratuite pentru elevi

In cadrul campaniei “Adolescenta fara acnee”, elevii vor putea beneficia de consultatii gratuite oferite de medici dermatologi.
“Peste 75% din tineri sunt afectati de acnee, dintre acestia, 10% dintre cazuri persista dincolo de adolescenta”, a precizat Alexandru Tataru, presedinte SRD.

3% din populatia Romaniei este afectata de psoriazis

Presedintele SRD a atras atentia in cadrul lansarii acestei campanii ca 20% dintre tinerii si adultii romani au alergii care se manifesta sub forma unor dermatite.

In acelasi timp, 3% din populatia Romaniei sufera de psoriazis.

Acneea poate fi o problema majora

Specialistii in dermatologie precizeaza ca o persoana care are acnee trebuie sa consulte medicul si sa nu incerce sa se trateze singur sau sa urmeze un tratament prescris altei persoane.

“Zonele predispuse pentru acnee sunt cele care poseda glande sebacee: fata, piept, umeri, brate, coapse. Boala poate fi agravata de nivelurile fluctuante de hormone in timpul menstruatiei, din cauza cosmeticelor comodogene, poluarea aerului si anumite conditii meteorologice”, a precizat presedintele SRD.

Licee participante in Campania Adolescenta fara acnee

Campaniei se va desfasura in Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi, Timisoara, Brasov, Craiova, Sibiu, Constanta, Targu-Mures, Oradea.

Sursa: www.agerpres.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.