Consultatii gratuite pentru diagnosticarea dermatitei seboreice

poza consult medic de familieIn perioada 11-13 martie a.c. bucurestenii beneficiaza de consultatii dermatologice gratuite, menite sa depisteze dermatita seboreica. Aceasta actiune este sustinuta si desfasurata de La roche-Posay si clinicile BIODERM, acolo unde vor avea loc si consultatiile.

Referitor la aceasta initiativa, dr. Lucian Russu, medic specialist dermato-venerologie, in cadrul clinicii BIODERM, a afirmat ca: „De obicei, dermatita seboreica este confundata cu psoriazis, rozaceea sau dermatita atopica. Dermatita seboreica este o afectiune a pielii reprezentata prin cruste albicioase, unsuroase sau uscate si zone cutanate iritate si rosii. Este localizata pe zone bogate in glande sebacee – pe fata in jurul nasului, al sprancenelor si pe frunte, dar si pe scalp, manifestata prin matreata excesiva. Pentru tratarea dermatitei seboreice este important atat tratamentul medicamentos, cat si o igiena corespunzatoare, iar cea mai buna educatie in acest sens o poate oferi un consult de specialitate la medicul dermatolog”.

Persoanele interesate de un astfel de consult se pot programa telefonic, la numarul: 031 9101, pentru unul dintre centrele BIODERM: Eminescu, Nord, Floreasca si Vasile Lascar.

In Europa, peste 20 de milioane de oameni sunt afectati de dermatita seboreica, ce apare mai des la nou-nascuti (pana la 3 luni). La adulti dermatita seboreica apare intre 40 si 70 de ani, barbatii fiind afectati mai frecvent decat femeile.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.