Consultatii gratuite pacientilor cu diabet despre pericolul amputarilor

DIABETUL-ZAHARATCei care  sufera de diabet pot primi consultatii gratuite, in cadrul unei campanii, organizata la Cluj-Napoca de Asociatia de Podiatrie (AP), care are ca scop informarea si prevenirea asupra pericolului amputarii in randul persoanelor diabetice.

Peste 150 de persoane cu diabet beneficiaza, in perioada 1-3 februarie, de consultatii gratuite oferite de medici specialisti si rezidenti ai Centrului Clinic de Diabet Zaharat din Cluj-Napoca, alaturi de personalul medical al Centrului Medical de Podiatrie. Actiunea este sustinuta si de Asociatia Romana a Educatorilor in Diabet si se desfasoara la Centrul Medical de Podiatrie (str. Iuliu Moldovan nr. 10).

„Persoanele cu diabet se confrunta deseori cu complicatii care duc la afectiuni grave ale picioarelor, iar misiunea Asociatiei de Podiatrie este sa contribuie la cresterea calitatii vietii lor, prin imbunatatirea ingrijirii de care acestea beneficiaza. Campania noastra urmareste constientizarea problemelor la nivelul picioarelor in randul persoanelor cu diabet, prevenirea neuropatiei diabetice de timpuriu, reducerea riscului de aparitie a piciorului diabetic si reducerea numarului de amputatii. Suntem convinsi ca, lucrand impreuna — pacienti, personal medical si organizatii specializate — putem preveni dezvoltarea cazurilor grave si putem reduce statisticile ingrijoratoare din prezent”, a declarat Norina Gavan, presedintele Asociatiei de Podiatrie, potrivit unui comunicat de presa.

[the_ad id=”14074″]Consultatiile gratuite de la Centrul Medical de Podiatrie includ testarea hemoglobinei glicate, testarea raspunsului galvanic al pielii (evaluare Sudoscan), evaluarea nivelului de produsi avansati de glicare (analiza cu aparatul AGE Reader), examenul obiectiv al piciorului, teste de sensibilitate si evaluarea calitatii vietii persoanelor cu diabet.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.