Consultatii gratuite oferite de medicii militari pentru locuitorii unui sat din Arad

Medicii de la Spitalul Militar Timisoara ofera consultatii gratuite sambata, 24 noiembrie, locuitorilor satul Lalasint, apartinator comunei Barzava in Caravana medicala ‘Uniti sub tricolor prin sanatate’.

„Ma bucur sa anunt ca sambata, cu o saptamana inaintea zilei de 1 Decembrie 2018, Marea Sarbatoare a romanilor de pretutindeni, cand noi, romanii, sarbatorim Centenarul Marii Uniri, Spitalul Militar Timisoara (SMT) continua Caravana Medicala ‘Uniti sub Tricolor prin Sanatate’ si poposeste in satul Lalasint, din judetul Arad”, a precizat Horgea.

Consultatiile vor avea loc in scoala din localitate, intre orele 11,00 si 17,00, fiind asteptati pentru a fi consultati de medicii militari locuitorii tuturor celor sapte sate apartinatoare comunei Barzava, dar si cei din centru de comuna.

„Echipa medicala, alcatuita din aproximativ 50 de medici, asistenti medicali si voluntari, condusa de comandantul SMT, colonel medic Sorin Homeag, va oferi consultatii gratuite persoanelor interesate in urmatoarele specialitati medicale: cardiologie, O.R.L., dermatologie, medicina de familie, neurologie, pneumologie, oftalmologie, psihologie. De asemenea, echipa medicala mobila va oferi consultatii gratuite, la domiciliu, persoanelor imobilizate la pat din localitatile invecinate sau celor care nu au posibilitatea de a se deplasa la sediul caravanei. Nu in ultimul rand, Centrul de Primiri Urgente din cadrul SMT va prezenta exercitii demonstrative de acordare a primului ajutor”, a declarat locotenent medic Andra Podgoreanu pentru Agerpres.

Potrivit sursei citate, Intre cadrele medicale din Caravana se va afla si maiorul medic Danut Nicola, component al echipei care a reprezentat Romania in acest an la Jocurile Invictus de la Sydney, Australia, si care a cucerit medalia de argint la proba tir cu arcul. Danut Nicola a fost ranit in anul 2007 in Irak.

Buna organizare a caravanei medicale a fost realizata in cooperare cu Mitropolia Banatului si Primaria Comunei Barzava.

Caravana medicala ‘Uniti sub tricolor prin sanatate’ este o actiune ce se desfasoara in cadrul unui proiect aprobat de Ministerul Apararii Nationale si sustinut de Directia Medicala, proiect ce se deruleaza pe intreaga durata a Anului Centenar.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.