Consultatii ginecologice gratuite de Ziua mondiala a Luptei impotriva cancerului ovarian

femeie obositaCancerul ovarian cauzeaza anual 980 de decese, ocupand locul 5 ca incidenta si mortalitate dupa cancerul de san, de col uterin, de colon si cancerul pulmonar. Anual, in Romania sunt diagnosticate peste 1600 de cazuri noi de cancer. In fiecare an, data de 15 mai marcheaza Ziua Mondiala de Lupta impotriva cancerului ovarian.

Factori de risc in cancerul ovarian

Un risc mai mare de a face cancer ovarian il au femeile trecute de varsta de 40 de ani, cele care au avut prima sarcina dupa varsta de 30 de ani, menopauza tardiva, infertilitatea sau cazuri de cancer ovarian, de colon sau cancer la san in istoricul familiei.

Consultatii ginecologice gratuite pe 15 mai

Medicii recomanda femeilor vizite regulate la medicul ginecolog pentru depistarea din timp a bolii, avand in vedere ca, in faza initiala, cancerul ovarian este o boala asimptomatica.

In stadiile avansate, cancerul ovarian se manifesta prin dureri in zona abdomino-pelvina sau prin cresterea de volum a abdomenului.
Investigatiile din timp la medicul ginecolog pot depista daca exista modificari la nivelul ovarelor.

In acest sens, pe 15 mai 2014, de Ziua Mondiala de Lupta impotriva cancerului ovarian, femeile pot efectua un consult ginecologic gratuit la Centrul Medical Renasterea, sector 1, Bucuresti.

Persoanele interesate trebuie sa se programeze pentru consultatii ginecologice in zilele de 7 si 8 mai 2014 la numarul de telefon 0314.37.99.00.

Sursa: www.agerpres.ro

Etichete: consultatii ginecologice gratuite, consultatii ginecologice

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.