Constanta: Peste 250 de persoane diagnosticate cu toxiinfectie alimentara in ultimele doua saptamani

In ultimele 14 zile, peste 250 de persoane s-au prezentat la camera de garda a Spitalului Clinic de Boli Infectioase Constanta cu toxiinfectie alimentara. In cele mai multe cazuri a fost nevoie de internare.

”Ii sfatuim pe turisti si pe localnici sa fie atenti la alimentele pe care le consuma, din categoria branzeturilor, cremelor de patiserie, oualor sau carnii de pui insuficient preparata termic, deoarece in timpul verii creste riscul imbolnavirilor”, se arata intr-un comunicat remis de primaria Constanta.

Simptome toxiinfectia alimentara

– Deshidratarea severa ca urmare a diareei persistente si/sau a varsaturilor;
– Slabiciune musculara, oboseala, ameteala, vedere incetosata;
– Durere abdominala care se intensifica in timpul mersului;
– Tensiune arteriala scazuta si senzatia de lesin.

Etichete: toxiinfectie alimentara, simptome toxiinfectie alimentara, tratament intoxicatie alimentara

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2020 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.

 

Primeste pe mail recomandari medicale, informatii de ultima ora, stiri si articole.

 

Aboneaza-te!