Consiliere psihologica pentru persoanele care sufera atacuri de panica generate de izolare sau singuratate

O fundatie din Targu Mures a infiintat un serviciu pentru asistenta sociala, consiliere si monitorizare in contextul crizei umanitare, cauzata de masurile luate pentru prevenirea raspandirii COVID-19, care va oferi, intre altele, si consiliere psihologica celor care sufera de atacuri de panica generata de izolare sau singuratate.

„Serviciul permite o comunicare bidirectionala: pasiva, asteptand apelurile dvs., sau activa cu apelarea in mod periodic a persoanelor solicitante de asistenta repetitiva, respectiv pe beneficiarii curenti ai organizatiei noastre, izolati la domiciliu in scop protectiv. Obiectivul este de a putea facilita oferirea de servicii de asistenta sociala (ex. hrana calda livrata la domiciliu sau comandata si ridicata la ghiseu, pentru persoane aflate in situatii de risc, aprovizionare pentru varstnici, asigurare procurare medicatie, ajutor menaj de mare necesitate, transport persoane cu dizabilitati etc.), respectiv consiliere psihologica si monitorizare pentru persoanele cu, sau la risc de tulburari psihice generate de panica, izolare, singuratate, mentinerea unor programe de recuperare si educationale folosind tehnologie de comunicare online, audio-video etc.”, anunta Fundatia Transilvana Alpha.

Potrivit sursei citate, serviciul este sustinut de o echipa de specialisti psihologi, asistenti sociali si voluntari cu pregatire in comunicare sau domenii profesionale umaniste ori pedagogie. Comunicarea cu cei care au nevoie de consiliere se face atat in limba romana, cat si in maghiara.

Etichete: consiliere psihologica online, consiliere atac de panica, sentiment de singuratate izolare

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.