Consecintele consumului de droguri si alcool in timpul sarcinii

stres-sarcinaConsumul de droguri si alcool in timpul sarcinii este asociat cu un risc de patru ori mai mare de nastere a unor copii cu greutate scazuta, decat in mod normal. Este vorba despre rezultatele unui studiu realizat de o echipa de cercetatori de la School of Women’s and Children Health din cadrul University of New South Wales, Australia, prezentat cu ocazia Congresului Anual al Societatii Perinatale din Australia si Noua Zeelanda.

Potrivit declaratiilor lui Michelle Bonello, unul dintre autorii studiului, exista noi dovezi care arata ca drogurile si alcoolul consumate in cele noua luni de sarcina pot provoca atat nasteri premature, cat si nasterea unor copii cu greutate sub limita normala.

“Suntem de părere ca acest studiu reprezinta varful aisbergului, pentru ca numarul femeilor care consuma alcool in exces si care iau droguri este in crestere, apropiindu-se de cel al barbatilor”, a declarat medicul. De asemenea, dr. Bonello a mai precizat ca femeile care ajung sa apeleze la ajutor de specialitate din cauza problemelor si a tulburarilor psihice cauzate de consumul de alcool si droguri ar trebui sa fie sfatuite sa urmeze tratament cu anticonceptionale.

Studiul realizat de cercetatorii australieni se bazeaza pe un esantion reprezentativ de 1.107 femei aflate la prima sarcina.

Sursa stire: Agerpres/Xinhua

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.