Congresul International al Pacientilor cu afectiuni hepatice

 poza asociatie sanohepAsociatia SANO-HEP Romania, asociatie a pacientilor cu afectiuni hepatice, membru fondator al Asociatiei Europene ELPA (European Liver Patients Association), organizeaza cea de-a sasea editie a Congresului International al Pacientilor cu afectiuni hepatice la Brasov.

Tematica abordata in lucrarile editiei din acest an este: “Hepatitele virale cronice – o abordare integrata in cadrul serviciilor de sanatate din Romania. Actualitati si perspective in afectiunile hepatice”. Evenimentul a devenit deja traditie. Din doi in doi ani, asociatia noastra reuneste medici specialisti din intreaga Europa in vederea unui dialog deschis cu pacientii care sufera de boli hepatice, factori de decizie la nivel central si local din domeniul sanatatii, precum si prezentari ale ultimelor inovatii in materie de tratament si screening al hepatitelor virale.

“Acest eveniment da prilejul pacientilor din toata tara sa adreseze intrebari si sa afle ultimele noutati in materie de tratament direct de la cei mai buni specialisti in domeniu, care vin de fiecare data in sprijinul asociatiei pe care o reprezentam. De aceea, prin actiunile permanente de constientizare si de preventie pe care le desfasuram atat la nivel national, cat si la nivel european, incercam sa limitam efectele acestor afectiuni hepatice.a mentionat Gheorghe Ionescu, presedinte SANOHEP Romania.

In deschiderea evenimentului, reprezentantii Ministerului Sanatatii si ai asociatiilor de pacienti invitate vor semna documentele de parteneriat cu privire la dezvoltarea programelor nationale integrate de informare, educatie, preventie, screening si monitorizare a tratamentului pentru afectiunile pacientilor pe care ii reprezinta: boli hepatice – transplant hepatic, infectia HIV-SIDA, boala Parkinson.

La eveniment au confirmat participarea ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, prof. dr. Irinel Popescu – Seful Sectiei de Transplant de la Institutul Clinic Fundeni din Bucuresti, prof. dr. Radu Voiosu – Seful sectiei de Gastroenterologie, Spitalul Colentina din Bucuresti, conf. dr. Ileana Constantinescu – Sef Sectia de virusologie a Spitalului Clinic Fundeni, prof. dr. Gamal Shiha – Universitatea Al Mansoura, Egipt si prof. dr. Iulianna Lupasco de la  Laboratorul de Gastroenterologie si Hepatologie din cadrul Universitatii de Stat si Farmacie “N. Testemitanu”, Chisinau.

Participanti la Congresul International al Pacientilor cu afectiuni hepatice

 • Asociatia Europeana a Pacientilor cu afectiuni hepatice, “ELPA”
 • Alianta pentru Sanatate din Romania
 • Asociatia Transplantatilor de Ficat “LIVERTRANS”
 • Asociatia Transplantatilor din Romania “ASTRANROM”
 • Asociatia de lupta impotriva bolii Parkinson din Romania
 • UNOPA
 • Asociatia pentru protectia Pacientilor din Romania – APPR
 • Membri ai asociatiei si reprezentantii filialelor si sucursalelor SANO-HEP Romania
 • Reprezentanti ai asociatiilor de pacienti din Germania, Moldova si Ucraina

Invitati la Congresul International al Pacientilor cu afectiuni hepatice

 • reprezentanti ai Parlamentului Romaniei si ai unor institutii din sistemul de sanatate
 • furnizori de servicii medicale
 • producatori si distribuitori de medicamente

 

Material realizat de Houston NPA

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.