Conferinta Nationala Impreuna suntem o voce – 14 – 16 aprilie 2014

alergii-la-copiiIn perioada 14 – 16 aprilie 2014 are loc la Palatul Parlamentului Conferinta “Impreuna suntem o voce” care are ca tema de dezbatere drepturile si integrarea persoanelor diagnosticate cu tulburari de spectru autist. Peste 7100 de persoane erau diagnosticate in 2012 in Romania, insa specialistii estimeaza ca numarul persoanelor cu autism este mult mai mare, atingand cifra de 15.000.

Modele de interventii pentru integrarea in societate a persoanelor cu autism

In cadrul Conferintei Nationale “Impreuna suntem o voce”, vor fi prezentate metodologii aplicate in Europa care sa vina in sprijinul persoanelor diagnosticate cu tulburari de spectru autist. Masurile vor fi prezentate de Federatia pentru Drepturi si Resurse pentru Persoanele cu Tulburari de Spectru Autist (FEDRA).

Evenimente in cadrul Conferintei Impreuna Suntem o voce

Evenimentul va fi organizat interactiv, cuprinzand atat sesiuni in plen cat si workshopuri tematice.

Participantii vor putea vedea si o expozitie de desene realizata de copiii cu autism si vor putea audia un recital de pian in interpretarea unui copil autist.

Speakeri si specialisti prezenti

In cadrul conferintei vor fi prezenti reprezentanti ai unor institutii importante din Marea Britanie, Finlanda, Norvegia si Olanda, tari cu sisteme solide de integrare a persoanelor cu autism.

Vor lua parte de asemenea reprezentanti ai Parlamentului, ai Guvernului, ai autoritatilor nationale si locale, organizatii nonguvernamentale, dar si parinti care au copii cu autism.

Pentru mai multe informatii despre eveniment,  va puteti adresa persoanei de contact Costinela Caraene, costinela.caraene@raa.ro.

Sursa: www.comunicatemedicale.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.