Conferinta Internationala Woman’s Health – Sanatatea Femeii – 28 noiembrie 2013

conferinta woman's healthConferinta Internationala Woman’s Health – Sanatatea Femeii din 28 noiembrie 2013, Bucuresti, aduce in discutie in premiera in Romania un concept mai putin cunoscut, si anume “gender medicine”. Participantii la eveniment pot afla informatii complexe de la specialistii in domeniu despre cum bolile se manifesta si ne afecteaza in mod diferit in functie de gen.

Ce presupune gender medicine

Conceptul de gender medicine pune accentul pe diferentele semnificative care exista intre genuri, in materie de sanatate. Astfel ca diferentele intre barbati si femei la nivel biologic se manifesta prin patologii diferite.

Boli precum diabet, cancer, afectiunile cardiovasculare, bolile autoimune, afectiunile cu transmitere sexuala se pot manifesta diferit in functie de gen, iar raspunsul la tratament este diferit la femei si barbati.

Conferinta pune accentul si pe ideea conform careia sanatatea femeii nu mai inseamna doar afectiuni care tin de obstetrica si ginecologie.

Participanti la conferinta Woman’s Health – Sanatatea Femeii

In cadrul conferintei participa specialisti in domeniul sanatatii femeii, reprezentanti ai asociatiilor de femei si ai societatilor medicale, lideri de opinie.

Intre specialisti, a fost confirmata prezenta Prof. Marek Glezerman (Israel), Presedintele Societatii Internationale de Gender Medicine, Profesor de Obstetrica si Ginecologie la Universitatea din Tel Aviv.

Conferinta Internationala “Woman’s Health – Sanatatea Femeii” se va desfasura in Bucuresti, la Palatul Parlamentului – Senat. Evenimentul este organizat de Revista Politici de Sanatate sub auspiciile Comisiei pentru Sanatate Publica din Senatul Romaniei.

Pentru mai multe informatii despre eveniment accesati pagina oficiala http://politicidesanatate.ro/premiera-conferinta-internationala-sanatatea-femeii-womans-health/.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.